Meer resultaten voor forten Breendonk

forten Breendonk
Fort van Breendonk Wikipedia.
De Antwerpse Fortengordel bewerken. De beslissing tot de bouw van het Fort Breendonk, genomen door de regering De Smet de Naeyer, dateert van 30 maart 1906. Het maakte deel uit van een buitenste verdedigingsgordel van elf forten rond Antwerpen, de Stelling van Antwerpen.
Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk.
Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk. Bezoek aan het Gedenkteken. Wie zijn we. Vrienden van het Memoriaal. Bezoek aan het Gedenkteken. Wie zijn we. Virtueel bezoek 360. Frequently Asked Questions. Plan van het fort. Reglement van het bezoek. De audiovisuele getuigenissen.
Het Fort van Breendonk Breendonk 800.
Daarmee zouden er in totaal op de rechteroever van de Schelde 16 forten en 10 schansen komen en op de linkeroever 5 forten en 2 schansen. Meer informatie in: Marc Van Riet, Klein Brabant in oorlog. De forten Breendonk, Liezele en Bornem in 1914, Fort Liezele VZW, 2004, en Bart Legroux, F ort Breendonk.
Geschiedenis Vrienden Fort Breendonk.
Uiteindelijk moet het zich als een van de laatste forten rond Antwerpen overgeven, waarna Antwerpen door de Duitsers wordt ingenomen. Ondanks zijn lange voorgeschiedenis en rol in de Groote Oorlog wordt het Fort van Breendonk vooral bekend vanwege zijn gebruik door de Duitse bezetter als SS-Auffanglager Breendonk.
Breendonk Memorial.
Forten van België: Fort Breendonk.
Fort 1 Wijnegem. Fort 2 Wommelgem. Fort 3 Borsbeek. Fort 4 Mortsel. Fort 5 Edegem. Fort 6 Wilrijk. Fort 7 Wilrijk. Fort 8 Hoboken. Hoek Van Holland. Antwerpen Buitenring Forten Fort Breendonk. Brandstraat 57, Willebroek. Elke dag van 9u30 tot 17u30.
VOLZET: Rondleiding in het Fort van Breendonk: ontroerend bewijs van de gruwel van twee wereldoorlogen Herita Vlaamse erfgoedorganisatie.
Het fort wordt gebouwd in ongewapend beton als een fort van de tweede orde met aangehechte caponnières. In juli 1914, wanneer W.O.I uitbreekt, is het fort net als de naburige forten niet afgewerkt. Op 1 oktober bombardeert het Duitse leger voor de eerste keer het fort van Breendonk.
Fort van Breendonk Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
Fort van Breendonk Fortengordels. is beschermd als monument Fort van Breendonk. Deze bescherming is geldig sinds 20-01-1998. is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Fort van Breendonk. Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009. Typologie bruggen, bunkers, forten. Datering vóór WO I, WO II.

Contacteer ons