Resultaten voor forten Breendonk

forten Breendonk
Concentratie en gevangen kamp van tweede wereldoorlog Reizigersbeoordelingen Fort van Breendonk TripAdvisor.
Claim gratis uw vermelding om te reageren op beoordelingen, uw profiel bij te werken en nog veel meer. Claim uw vermelding. Hotels waar reizigers weg van zijn. 37, km van Fort van Breendonk. 78, km van Fort van Breendonk. Hotels in de omgeving van Fort van Breendonk.
Breendonk Memorial.
Fortengordel 2018: Fort van Breendonk Gemeente Willebroek.
Ook het fort van Breendonk doet mee! Tijdens de Fortengordel staan er 28 forten en schansen in de provincie Antwerpen te springen om jou te ontvangen met rondleidingen, tentoonstellingen en verrassende activiteiten. De fietsroutes leiden je van fort tot fort.
Fort van Breendonk Erfgoedobjecten Inventaris Onroerend Erfgoed.
Fort van Breendonk Fortengordels. is beschermd als monument Fort van Breendonk. Deze bescherming is geldig sinds 20-01-1998. is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Fort van Breendonk. Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009. Typologie bunkers, forten, walgrachten. Datering vóór WO I, WO II.
Pieter De Crem: Nieuwsbericht.
Fort van Breendonk Fortengordels.
Meer info kan je terugvinden op www.breendonk.be. Fietsers kunnen het fort ontdekken samen met het Fort van Liezele, de Schans van Puurs, het Fort van Bornem en het Fort van Steendorp via de route Versterkt erfgoed in Klein-Brabant van de brochure Herover" de Forten. Je kan zelf een route opstellen dankzij de fietsknooppunten. Het Fort van Breendonk ligt het dichtst bij knooppunt 83.
VOLZET: Rondleiding in het Fort van Breendonk: ontroerend bewijs van de gruwel van twee wereldoorlogen Herita Vlaamse erfgoedorganisatie.
In de aanloop naar een nieuwe oorlog stelt het leger vast dat de forten uit de verdedigingsgordel rond Antwerpen niet langer aangepast kunnen worden aan de vereisten van de moderne oorlogsvoering. Het leger kiest Breendonk uit als eventuele standplaats voor de koning en zijn Hoofdkwartier in geval van een invasie van het land.
Ontdek met het ganse gezin dit prachtig stukje Vlaams erfgoed verscholen in de Oostende duinen Fort Napoleon.
Een spannende rondleiding met iPod neemt je mee naar het einde van de 18de eeuw. Ontdek het fort. Verbeterings en beheerswerken in het fort. Vanaf 15 september starten er noodzakelijke verbeterings en beheerswerken in Fort Napoleon. Het fort sluit daarom de deuren om volgend zomerseizoen.

Contacteer ons